Paddor & fågeltwitter bland Linköpings förskolor och grundskolor

Linköpings kommuns grundskolor ligger i framkant när det gäller digitalt lärande. De tilldelas nu kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2016. Bakom utmärkelsen Guldtrappan står stiftelsen Yngve Lindbergs minne och partners som exempelvis Skolverket, stiftelsen DIU och Sveriges kommuner och landsting. Guldtrappan har instiftats för skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokumenten för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete. Utmärkelsen delades ut första gången 2015. : För att visa på vilka olika sätt Linköping jobbar med IT-strategi i skolor och förskolor så gjordes ett svep ute bland skolorna för att se vad som pågick och hur…

Inga videor

Klubbat och klart - 26 april 2022
Lars Vikinge (C), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande, sammanfattar kommunfullmäktiges sammanträde den 26 april 2022.
Kommunfullmäktige 26 april 2022
Följ kommunfullmäktiges sammanträde den 26 april 2022.
Vart går skattepengarna?
I den här videon förklaras hur skattepengarna fördelades 2021.
Simhallsbygget från ovan - mars 2022
Se hur Linköpings nya simhall växer fram från luften. Bilderna är tagna i mars 2022.
Bästa världen på en minut
Projektet Bästa världen är ett samarbetsprojekt mellan Linköpings kommun, Tekniska verken, Lejonfastigheter och Kolmården. Elever från åk 2, 5 och 8 får lära sig om hur vi kan ta hand om vårt vatten och avfall samt spara energi i vår kommun Om Bästa världen - En hållbar resa där du är med och bestämmer vart vi ska. Vi har bara ett jordklot och i en värld där vi ständigt blir fler människor är vår tids stora utmaning att ta vara på de resurser vi har. Hur gör vi det? Hur hänger allt ihop? Och vad kan var och en göra för att bygga ett hållbart samhälle? Målet i sikte är - Bästa världen!
Klubbat och klart - 29 mars 2022
Lars Vikinge (C), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande, sammanfattar kommunfullmäktiges sammanträde den 29 mars 2022.
Kommunfullmäktige 29 mars 2022
Följ kommunfullmäktiges sammanträde den 29 mars 2022.
Inkludering
Inkludering - Producerad av filmföreningen Filmande Flyktfåglar och i samarbete med EU projektet EPI (European Pact for integration) och Linköpings kommun.Tack till Claire Karlsson, Mitt liv AB och Kjell Kampe, Amadeus AB för stor input till filmskapandet.
Klubbat och klart - 1 mars 2022
Lars Vikinge (C), borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande, sammanfattar kommunfullmäktiges sammanträde den 1 mars 2022.
Inbjudan till Näringslivsdagen 2022
Linköpings kommuns Näringslivsdirektör, Samhällsbyggnadsdirektör och Kommunstyrelsens ordförande bjuder in till Näringslivsdagen 2022.
Kommunfullmäktige 1 mars 2022
Följ kommunfullmäktiges sammanträde den 1 mars 2022.